Krydderhave på Møn

I 2014 fik jeg en rigtig, hyggelig tegneopgave, som jeg ikke oplevet at få så mange af. Jeg fik til opgave, at tegne en lille krydderurtehave i forbindelse med en terrasse til en ældre landhus. Huset var netop færdigrenoveret og ønskerne til haven var en enkel have, med stor terrasse, plads til urter og græs for resten.

Den store terrasse var ved at blive anlagt med såkaldt “Rådhusbelægning”, men der manglede et lille areal til krydderurter. Huset anvendes som sommerhus, så derfor var behovet for et afstressende sted med minimum af vedligeholdelse et krav fra familien. Glæden ved madlavning fornægter sig ikke, heller ikke når man har fri, så der var behov for mange forskellige urter.

Huset ligger smukt med en fantastisk udsigt til vand og marker, så anlægget måtte ikke “råbe op”, men der var behov for at skabe en markant adskillelse af de to haverum, blandt andet af hensyn for sydvestenvinden og indsyn.

Tjørnehæk danner rammerne, hvilket er kendetegnet for området og et levn fra gammel tid og det ville vi gerne holde fast i. Krydderhaven er belagt med ærtesten omkranset af granitbrosten.

Billederne er taget umiddelbart efter anlæggets afslutning. Siden er der kommet mange, skønne urter som bliver flittigt brugt!

Haven er anlagt i 2014